dijous, 21 de maig del 2020

100 ANYS DEL GENI DELS CONTES : EN GIANNI RODARI!


Hola nins i nines! 
Aquest 2020 es compleixen els 100 anys del naixement de GIANNI RODARI. Va ser un gran mestre, escriptor, pedagog i periodista i és una de les figures més importants de la literatura infantil italiana de tots els temps.
És conegut com el MESTRE DE LA FANTASIA perquè els seus contes esbojarrats han ajudat a nins i nines de tot a tot el món a fer volar la seva imaginació creant històries, petits contes, jocs amb les paraules,....on no ha faltat la seva particular fantasia.
Entre els seus llibres podem destacar: MOLTS DE CONTES PER JUGAR, UN CONTE EMBOLICAT, CONTES LLARGS COM UN SOMRIURE  i un altre que ens interessa perquè ens fa de lligam amb la proposta que vos volem AVUI i que potser ja vos sona dels enigmes literaris que vos vàrem proposar a la setmana de Sant Jordi.
Es tracta de CONTES PER TELÈFON. Aquest llibre narra la història d’una nina que el seu pare era representant de comerç i era de viatge sis dies a la setmana per tota Itàlia. Però aquella nina no podia adormir-se sense que li expliquessin un conte. I cada nit, el seu pare li telefonava per explicar-li un conte...
Nosaltres, per celebrar-ho vos proposam fer un vídeo explicant un conte inventant. Vos animau? 
Aquí teniu les indicacions per fer-ho:
  • Ha de ser un conte original i inventat per vosaltres.
  • El podeu fer sols o en família: pares, germans, padrins,...
  • Ha de durar MENYS d’un 1 minut
  • Podeu emprar la tècnica que volgueu per explicar-ho: objectes, teatre, titelles, ...
Vos fa ganes?
Idò, endavant!!!!
El podeu enviar a:  martallompart@ceipmiquelduranisaurina.com. Abans de dimarts dia 26 de maig. Ho publicarem tot el dijous següent, dia 28 de maig. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada